ImporteraBil.com
Sök bland tusentals bilar till salu med dagsaktuell detaljerad importkalkyl
 
 
 
 

Bilimport från Tyskland

Bilimport från Tyskland är oftast en enkel affär. Det är numera mycket förenklat att importera en bil från ett annat EU land. Bilen skall ha varit inregistrerad i ett annat EU land för att bilimporten skall gå enkelt till, helst skall bilen vara av EU typgodkänd modell. Det tar ett antal dagar att ta sig ned till Tyskland med flyg/tåg, hyra bil, hitta och köpa bilen, ordna exportskyltar och fraktförsäkring och sedan hem till Sverige. Tänk på att avstånden till tyska bilhandlaren kan vara över hundra mil beroende var du bor i Sverige och att tyska myndigheter kanske inte har helgöppet eller stänger tidigare på fredagar etc. Planera din resa i god tid och se till att du har flera alternativa bilar att titta på. Boka registreringsbesiktningen innan du åker för att spara tid.

Moms

Om bilen är mindre än sex månader gammal eller om den gått mindre än 600 mil så skall svensk moms på 25% betalas. Du får då tillbaka den tyska momsen (19%) som man alltid betalar i Tyskland. Tull betalas inte.

Betalning

Betala med kontanter eller för över pengar direkt till bilhandlarens bank. Att köpa kontanter är oftast dyrare än att föra över pengar bank till bank, men om du är tidsbegränsad så är det kontanter eller möjligtvis en express överföring som gäller, prata med din bank innan du åker och se vad som bäst kan passa dig.

Exportskyltar

Du kan köra hem bilen på exportskyltar eller låta en fraktfirma ta hem bilen på lastbil eller container. Exportskyltar gäller 15 dagar och bilen kan köras hela vägen hem och även till och från besiktningen. Skyltarna skall ha en röd ram, inget annat, då kan det vara andra skyltar som bara gäller i Tyskland. Om du inte har möjlighet att hämta bilen själv så kan du anlita en importör som oftast kan erbjuda total lösningar för ditt bilköp i Tyskland.

Trafikförsäkring

Köp trafikförsäkring samtidigt som du ordnar exportskyltar, dessa två tillsammans kostar ca 1900 kr och gäller i 15 dagar.

Ursprungskontroll

Från och med den 4 februari 2008 är det Vägverket som har hand om ursprungskontrollen, den kostar 700 kr.

Registreringsbesiktning

Vid registreringsbesiktningen måste du ha originalet av det tyska registreringsbeviset, heter fahrzeugbrief på tyska. Om bilen är relativ ny, senare nittiotalet och tidigare varit i trafik i ett EU land är oftast denna besiktning en enkel sak.

USA Bilar Tyskland Bilar Veteranbilar Bilimport Importkalkylator Importhjälp Annonsera
Länkar Kontakta Om ImporteraBil.com Sekretesspolicy About ImporteraBil.com Privacy Policy